Events

Actueel

Actueel overzicht van het
aankomende programma van derde wal

Programma
01.06.2022

Muur voor Talent

01.06.2022

Stichting Derde Wal zoekt een kunstenaar die behoefte heeft aan het maken van een groot gebaar!

We hebben een monumentale muur achter het centraal station van Nijmegen tot onze beschikking gekregen voor een jaarlijks wisselende muurschildering. Muur voor talent is een samenwerking tussen de gemeente Nijmegen, Prorail en Derde Wal. We zijn op zoek naar een lokale kunstenaar die minimaal drie jaar professioneel werkzaam is als beeldend kunstenaar. Ervaring met muurschilderingen is niet vereist. We zoeken vooral naar kunstenaars die nog niet eerder op een dergelijke schaal hebben gewerkt en die het interessant vinden om het werk in relatie te brengen tot de omwonenden en passanten in het gebied. Je muurschildering zal dagelijks gezien worden door honderden mensen met haast en zal dus direct een indruk moeten maken. Je bent vrij in de thematiek en we stimuleren het experiment. Derde Wal zal begeleiding geven bij de productie en zorgen voor een passend honorarium en werkbudget.
Geïnteresseerd? Stuur voor 1 juni je eerste ideeën (max 400 woorden), je C.V. en een impressie van je werk naar [email protected] Uit de inzendingen maken we een selectie die zal worden uitgenodigd om hun plannen mondeling toe te lichten.
Muur voor Talent
04.09.2022

Festival de Oversteek

Expeditie Noord

Met Expeditie Noord geeft Derde Wal artistieke invulling aan het nieuw ontgonnen, dynamische rivierenlandschap van Nijmegen Noord. Kunstenaars worden uitgenodigd om te reageren op de lokale c...
lees meer —>