06.09.2020

Festival de Oversteek Expeditie Noord

06.09.2020

Festival De Oversteek is muziek, theater, dans, literatuur, beeldende kunst en meer op groene en sfeervolle locaties aan de Waal in Nijmegen-Noord.

Festival De Oversteek gebruikt het prachtige rivierenlandschap van Nijmegen-Noord als podium en decor voor de kunsten. Muzikanten, dans- en theatermakers, beeldend kunstenaars en andere kunstenaars laten zich inspireren door natuur en cultuurhistorie op locatie, en presenteren vaak nieuw werk. Publiek maakt letterlijk de oversteek naar vaak onbekende voorstellingen, en komt op bijzondere, vaak onbetreden locaties aan de oevers van de Waal.

Met Expeditie Noord gebruikt Derde Wal i.s.m. Festival De Oversteek het dynamische rivierenlandschap van Nijmegen-Noord als decor en podium voor beeldende kunsten. Hierbij laten kunstenaars zich inspireren door de aanwezige natuur en cultuurhistorie, het omringende landschap en de actualiteit. Het werk van de kunstenaars belicht het landschap op kunstzinnige wijze, en nodigt publiek uit met nieuwe ogen naar de omgeving te kijken.

 

Deelnemende kunstenaars waren; Anouschka Pessy, Chantal van Lieshout, Derk Müller, Peer Vink, Maarten Bel, Hessel Josemans en Eef Veldkamp.

Expeditie Noord
Expeditie Noord
Expeditie Noord
Expeditie Noord
Expeditie Noord
Expeditie Noord
Expeditie Noord
Expeditie Noord