Frank Ter Beek

DoYouCare

datum
11 februari 2018
categorie
Social Aspects
share story
Info

Op zondag 11 februari is het project ‘DoYouCare?’ van start gegaan. Beeldend kunstenaar Frank Ter Beek heeft 7 objecten op reis gestuurd. De objecten zijn zeer divers in hun materiaal en uiterlijk en worden gekenmerkt door hun kleurrijke verschijningen en aanraakbaarheid. Ieder object bevat het geluid van zijn eigen hartslag.

Aan 7 mensen is gevraagd zorg te dragen voor het object en vooral voor het kloppend houden van het hart. Deze zorg wordt na een paar dagen overgedragen aan iemand anders. Zo reizen de objecten het land door... of verder. 

Benieuwd waar de objecten zich bevinden of welke route ze afleggen? Van ieder object is een reisverslag te volgen door op de link te klikken:

Foto: Object 1
Foto: Object 2
Foto: Object 3
Foto: Object 4
Foto: Object 5
Foto: Object 6
Foto: Object 7

info

De objecten verschillen van elkaar in materiaalgebruik en uitstraling: strak, glad metaal en glas tot aaibaar wol. Van poëtische mini-installatie van plasticine en pur tot hard houten sculptuur. Alle objecten hebben gemeen dat zij het geluid van de hartslag van de kunstenaar bevatten. Ieder object is als het ware bezield en wordt onder de verantwoordelijkheid van iemand anders gegeven. De persoon die het kunstobject ontvangt ontfermt zich 48 uur over het object, zorgt dat het in een ‘publieke ruimte’ wordt geplaatst én draagt er zorg voor dat de hartslag blijft slaan.

reacties

Wat vindt men er zoal van?

"Voor een kunstobject zorgen? Daar moet ik even een nachtje over slapen."

"Wat is dat?  Is dat kunst?"

"Ik begin van hem te houden."

"Het is helemaal geen hart"

"Nadat de eerste avond het geluid irritant hard was, mag hij nu gewoon zijn wie hij is."

met dank

  • Provincie Gelderland
  • Mondriaan Fonds
  • Gemeente Nijmegen

Het Mondriaan Fonds droeg middels het experimenteerreglement bij aan het honorarium van de kunstenaars.