Jolijn Ceelen

Soms moet dat

datum
22 december 2018
categorie
Social Aspects
share story
Info

In Social Aspects onderzocht Jolijn de publieke ruimte vanuit haar inspiratie uit literatuur.

De presentatie van Jolijn Ceelen - 'Soms moet dat' vond plaats in Het Landhoofd, het kleine fort bij de aan de voet van de spoorbrug. Het gebouw heeft in de afgelopen anderhalve eeuw verschillende functies gehad. Eerst als verdedigbaar landhoofd voor de spoorbrug, om vervolgens vijftig jaar twee gezinnen onderdak te bieden, die de brug 24 uur per dag bewaakten. Het is een bijzonder gebouw, met een eigen sfeer, omringd door de snelheid van stad; wat goed aansluit bij de inhoud van het project. Aan de wanden van deze kleine locatie, zijn de schetsen van het werkproces van Jolijn te vinden. Met hierin telkens de tekst die haar inspireerde tot een werk, en hiernaast een schets of de originele tekening. Gedurende de opening vond een optreden plaats waarin Down in Norway & Jolijn samen werkten in beeld in geluid, wat resulteerde in een optreden met zang, piano en live tekeningen. 
 

bio

Jolijn begon haar studieloopbaan met een propedeuse Algemene Cultuurweten- schappen aan de universiteit, vervolgens is ze afgestudeerd aan ArtEZ in Arnhem en werkzaam als zelfstandig grafisch ontwerper. Haar grafisch werk is eigenzinnig, functioneel en doortastend. Toepassingen hiervan lopen uiteen van huisstijlen, tot muurschilderingen, videoclips en live VJ-werk. Eerder publiceerde ze het boekje 100 tips to prevent typographical blunders. Het valt op dat zij een speelse en ludieke kijk heeft op de wereld, waardoor ze weet door te dringen bij haar publiek. Bekijk haar werk op jolijnceelen.nl.

publicatie

Inspiratie voor deze uitingen zijn de gedichten uit de bundel "Wat ik mijzelf graag voorhoud" van Lieke Marsman. De reacties hierop, geplaatst in het Nijmeegse straatbeeld zijn vervolgens gedocumenteerd en uitgebracht in een publicatie. Hierdoor is er eigenlijk een soort kopie van "Jolijn Ceelen kopie" van de gedichten bundel ontstaan. De publicatie is online te bekijken via: https://issuu.com/jolijnc/docs/online_jolijn_ceelen_derdewal_socia  of te bestellen via [email protected] 

presentatie

De presentatie van Jolijn Ceelen - Soms moet dat zal plaats vinden in Het Landhoofd, het kleine fort bij de aan de voet van de spoorbrug. Het gebouw heeft in de afgelopen anderhalve eeuw verschillende functies gehad. Eerst als verdedigbaar landhoofd voor de spoorbrug, om vervolgens vijftig jaar twee gezinnen onderdak te bieden, die de brug 24 uur per dag bewaakten. Het is een bijzonder gebouw, met een eigen sfeer, omringd door de snelheid van stad; wat goed aansluit bij de inhoud van het project. 

met dank

Dit onderdeel van Social Aspects wordt mede mogelijk gemaakt door de provincie Gelderland en de Gemeente Nijmegen.