Nurzehra Ulukaya

Secret Garden

datum
22 december 2018
categorie
Social Aspects
share story
Info

Nurzehra onderzoekt nieuwe materialen en vormen voor een organische begroeiing. Gewoonlijk werkt Nurzehra met keramiek. Dat levert statische, stilstaande beelden en sculpturen. Voor Social Aspects onderzoekt zij nieuwe materialen om hiermee te combineren.

Nurzehra maakt een ‘groeiende’ en bewegende installatie. Geïnspireerd op organische vormen en begroeiing probeert zij een ruimte te scheppen die vredig, maar ook vervreemdend oogt.

"Voor Social Aspects wil ik een surreële tuin/ begroeiing in een urbane omgeving plaatsen, die het stedelijke beton overneemt. Een deel van de installatie wil ik ook in beton realiseren in een poging om een begroeiing vanuit de stad te creëren. Mijn inspiratie heb ik getrokken uit de zee, onderdelen van de installatie worden koraalachtige natuurlijke vormen. Daarom probeer ik een plek te vinden die een verbinding kan leggen tussen de Waal en de stad."

bio

Nurzehra Ulukaya is in 1985 geboren in Keulen, Duitsland. Zij woont en werkt in Nijmegen.

Van 2006 tot 2010 studeerde ze aan de AKV St. Joost in s’-Hertogenbosch. In 2009 studeerde ze een semester aan de Mimar Sinan Guzel Sanatlar Akademisi in Istanbul Turkije, waar ze ook een residency deed bij het Apartman Project.

Sinds haar eindexamen heeft ze een residency gedaan in Kaus Australis Rotterdam en heeft ze deel genomen aan verschillende exposities en projecten.

In haar werk is ze op zoek naar verstilde momenten die sculpturaal en realistisch zijn met een surrealistische wending. Er ontstaan beelden die lijken als uit een droom.

Website: www.nurzehra.com.

Nurzhera aan het woord: youtube.

met dank

Dit onderdeel van Social Aspects wordt mede mogelijk gemaakt door de provincie Gelderland, Gemeente Nijmegen en het Mondriaan Fonds. Het Mondriaan Fonds droeg middels het experimenteerreglement bij aan het honorarium van de kunstenaars.