Jolijn Ceelen

Soms moet dat

datum
22 december 2018
categorie
Social Aspects
share story
Info

In Social Aspects onderzoekt Jolijn de publieke ruimte vanuit haar inspiratie uit literatuur.

Uitgangspunt is het boek Wat ik mezelf graag voorhoud van Lieke Marsman. Jolijn reageert per hoofdstuk met een uiting in de publieke ruimte. Dit levert een serie van 26 illustraties en collages op in de vorm van onder meer posters, stickers en banners in het straatbeeld van Nijmegen. Op de Instagrampagina Soms moet dat is een groeiend overzicht te zien van de verschillende acties.

Scroll verder voor een overzicht van de locaties van Jolijns werk.

bio

Jolijn Ceelen is in het Nijmeegse landschap vaak te vinden als het gaat om toegepast werk. Daaruit valt te zien dat zij een speelse en ludieke kijk heeft op de wereld, waardoor ze weet door te dringen bij haar publiek.

Het talent van de kunstenaar blijkt onder andere uit haar website: jolijnceelen.nl.

locaties

Op deze kaart vind je alle uitingen van dit project in Nijmegen.

"Wanneer ik een boek lees of een literaire podcast luister versmelt deze verhalenwereld, die zich in mijn hoofd af speelt, zich soms tijdelijk met de omgeving om me heen. Wanneer ik in Nijmegen rondloop, of -fiets, met een verhaal in mijn hoofd, krijgen sommige plekken een andere betekenis. Met het idee van deze dwalende verhalen, in de hoofden van voorbijgangers, heb ik locaties gekozen waar veel mensen voorbij komen. Mensen onderweg, van of naar huis, van of naar werk, met elk hun verhaal in hun hoofd. Door mijn verhalen te projecteren op de omgeving van deze forenzen hoop ik de passanten even op te laten kijken, en ook een stapje in mijn verhalende wereld te zetten."

presentatie

De presentatie van Jolijn Ceelen - Soms moet dat zal plaats vinden in Het Landhoofd, het kleine fort bij de aan de voet van de spoorbrug. Het gebouw heeft in de afgelopen anderhalve eeuw verschillende functies gehad. Eerst als verdedigbaar landhoofd voor de spoorbrug, om vervolgens vijftig jaar twee gezinnen onderdak te bieden, die de brug 24 uur per dag bewaakten. Het is een bijzonder gebouw, met een eigen sfeer, omringd door de snelheid van stad; wat goed aansluit bij de inhoud van het project. 

met dank

Dit onderdeel van Social Aspects wordt mede mogelijk gemaakt door de provincie Gelderland en de Gemeente Nijmegen.